Inhoud van de opleiding

  1. Druivenrassen & ampelografie – docent: Lars Daniëls
  2. Wijnbouw & klimaat – docent: Gerhard Horstink
  3. Viticultural practices to enhance wine quality – docent: Kees van Leeuwen
  4. Het concept terroir – docent: Lars Daniëls
  5. Aroma’s en smaken van wijn – docent: Lars Daniëls
  6. Impact of Yeast on Winemaking and Sensory Composition of Wines – docent: Prof. Dr. Ulrich Fischer
  7. Bourgondische vinificatie – docent: Karel de Graaf
  8. Oenologische procedés – docent: Gerhard Horstink
  9. Nederlandse wijnbranche – docent: Joris Snelten
  10. The Global Business of Wine – docent: Maria Castroviejo
  11. Klimaatverandering en wijnbouw – docenten: Lars Daniëls en Job de Swart
  12. Wijn & wetenschap – docent: Jamie Goode
  13. Wijnproefkunde stille wijnen, mousserende wijnen, versterkte wijnen – docent: Udo Göebel
  14. Analytische proefnotities maken – docenten: Magda van der Rijst en Job de Swart
  15. Bulkwijnen: inkoop, selectie en verkoop – docent: Frank Donker
  16. Wijn & Horeca: selectie en wijnkaart opstellen
  17. Category Management voor retail – Dirck Vanhorenbeeck
  18. Online wijnhandel  – Spike Huisman

Specialistische presentaties (online) seminars:

  • Wijnbouw op grote hoogte – Laura Catena
  • Duurzaamheid & wijnbouw  – Miguel Torres Sr.
  • Natural wine making – Jamie Goode
  • Fouten in wijn – Lars Daniëls
  • Social Responsibility &  juridische, maatschappelijke en politieke onderwerpen binnen de wijnbranche

Facultatieve studiereizen

  • Studiereis naar Duitsland, met bezoek aan Campus Neustadt, Julius Kuhn Institut en diverse producenten
  • Wijngaardbezoek in Zuid-Limburg; over de praktijk van wijnbouw

Bekijk het concept lesrooster via de website van de Wijnacademie.